Fine Dine Naczynia kuchenne CHEF DE CUISINE, Noże VICTORINOX

- Chef de cuisine na bazie swojego długoletniego doświadczenia w branży połączonego z zaawansowaną technologią wyspecjalizował się w produkcji naczyń ze stali nierdzewnej 18/10 o najwyższej wytrzymałości i parametrach przystosowanych do profesjonalnych zastosowań.

- Technologia produkcji jest oparta na innowacyjnym systemie Dynamic Impact – uderzeniowego łączenia, co oznacza, że trójwarstwowa powłoka, służąca jako dno w każdym z profesjonalnych naczyń, wykonana jest metodą uderzeniową pod naciskiem 2500 ton.

- Kute dno termiczne ma specjalnie wyprofilowany spód, który pod wpływem temperatury zmienia kształt do idealnie płaskiego, co sprawia, że nawet przy bardzo wysokich temperaturach zachowuje zdolność do równomiernego gotowania i smażenia.

- W dnie naczynia, pomiędzy dwiema warstwami stali kwasowej CrNi, umieszczono warstwę aluminium o grubości, w zależności od rozmiaru do prawie 10 mm (stal CrNi 0,7 mm + Al 8,0 mm + stal CrNi 1,2 mm). Wykorzystany materiał cechuję się niewielką porowatością powierzchniową, co zapewnia łatwe czyszczenie odznacza się wyjątkową odpornością na uszkodzenia, a jednocześnie nie wchodzi w reakcję z pożywieniem zabezpieczając przed działaniem kwasów.

- Garnki Chef de cuisine mogą być użyte na wszystkich możliwych typach kuchenek (gazowe, ceramiczne, elektryczne i indukcyjne), można je również myć w zmywarce.