Silikonowe maty do mini ciastek DE BUYER
– wykonana z wysokiej jakości płynnej, silikonowej pary ze stalowym pyłem - mata do ciastek
– przy pieczeniu składniki płynne ulegają karmelizacji, dzięki czemu uzyskujemy chrupiącą skórkę
– doskonałe rozprowadzenie temperatury dzięki mikropęcherzykom powietrza w tworzywie silikonowym
– szybsze schładzanie odbywa się dzięki domieszce pyłu stalowego
– zakres temperatur: od -70 poziomów Celsjusza do +300 poziomów Celsjusza
– NALEŻY PAMIĘTAĆ: jedynie przed pierwszym zastosowaniem należy natłuścić matę odrobiną masła lub oleju (przy każdym następnym użyciu maty nie będzie to niezbędne)
– do pieczenia używaj rusztu, a nie blachy - najkorzystniejszy obieg powietrza
– nigdy nie zostawiaj pustych foremek: jeśli nie masz wystarczającej ilości ciasta, posyp mąką, żeby uniknąć uszkodzenia maty
– matę należy myć gorącą wodą lub w zmywarce